Burdur İl Koordinatörlüğü

IPARD II – 13. İZLEME KOMİTESİ TOPLANTISI


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Muhammed Adak, Ankara’da düzenlenen “IPARD II – 13. İzleme Komitesi Toplantısı”na katıldı.

Adak, toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla hazırladığı ve TKDK tarafından uygulanan Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) II Programı’nın başarılı bir şekilde tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, 2023’te uygulamaya girecek IPARD III Programı’nda da aynı başarının devam ettirilmesi temennisinde bulundu ve katkıları için AB’ye teşekkür etti.

Toplantıda, IPARD II Programı kapsamında yayımlanan başvuru çağrı ilanları, imzalanan sözleşmeler ve faydalanıcılara ödeme uygulamaları, IPARD II izleme raporu, 2021-2022’deki tanıtım faaliyetleri, 2022 teknik destek eylem planı, 4. yıllık uygulama raporu, LEADER, Ulusal Kırsal Ağ ve tarım-çevre tedbiri uygulamaları, IPARD II ve hazırlıkları sürdürülen IPARD III Programı arasındaki farklılıklar ele alındı ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Toplantıya, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı ve IPARD Yönetim Otoritesi Başkanı Dr. Osman Yıldız, AB Komisyonu yetkilileri Frank Bollen, Krzysztof Sulima ve Marius Lazdinis, AB Türkiye Delegasyonu Tarım, Kırsal Kalkınma ve Balıkçılık Sektör Yöneticisi Leyla Alma, çeşitli bakanlıklardan bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.



    Cimer