Burdur İl Koordinatörlüğü

TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ: "226 PROJE ONAYLANDI"




Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “IPARD II Programı 3. çağrı kapsamında 226 proje onaylandı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz aracılığıyla bu projelere 140 milyon TL hibe sağlıyoruz. Bu hibeler sayesinde, kırsalda 300 milyon liralık yatırım yapılacak.” dedi.

Pakdemirli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Dursun Çolak Konferans Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği kırsal kalkınma hibeleri olan IPARD’ın, Avrupa Birliği’nin katılım öncesi Türkiye’ye sağladığı bileşenlerinin en önemli ve en başarılı ayağını oluşturduğunu söyledi.

Yatırım yapan, yeni istihdam oluşturan, ülkeye katma değer sağlayan her girişimcinin hep yanında olduklarını belirten Pakdemirli, şöyle konuştu:

“Değerli basın mensupları, şimdi, IPARD II 3. çağrı kapsamında değerlendirmeleri tamamlanan projelerin 4. grubunu açıklamak istiyorum. IPARD II Programı 3. çağrı kapsamında 226 proje onaylandı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz aracılığıyla bu projelere 140 milyon TL hibe sağlıyoruz. Bu hibeler sayesinde, kırsalda 300 milyon liralık yatırım yapılacak. Böylece, bugün açıkladığımız 4. grupla birlikte son 2 ayda destek kapsamına alınan proje sayısı 2 bin 132’ye, sağlanacak hibe miktarı 655 milyon TL’ye, bu hibelerle oluşacak yatırım miktarı yaklaşık 1,3 milyar liraya ulaşmıştır.”

Açıklanan projeler 8 alt sektörü içeriyor

Pakdemirli, destek sağlanan bu tesislerde 7 bin yeni istihdam oluşmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Onaylanan projelerin 8 alt sektörü içerdiğini aktaran Pakdemirli, “Bunlar, hayvancılık, süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar, fide ve fidan üretim tesisleri, arıcılık ve arı ürünleri üretim tesisleri, zanaatkârlık ve yöresel ürün işletmeler, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, kültür balıkçılığı, makine parkları ve yenilenebilir enerji tesisleri yatırımlarını içermektedir. Yatırımcılarımız TKDK il koordinatörlüklerinde hibe sözleşmesini imzaladıktan sonra yatırımlarına başlayabilirler. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında yeni proje çağrılarının da olacağına değinerek, kırsaldaki yatırımların artması ve istihdamın güçlendirilmesi için projeleri desteklemeye ve ülkenin büyümesine katkı sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ile TKDK Başkan Vekili Hakan Kalender katıldı.

    Cimer