Burdur İl Koordinatörlüğü

GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK BAKANIMIZ SAYIN M. MEHDİ EKER BURDUR’DA


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın M. Mehdi Eker,   28/11/2014 günü bir dizi ziyaret ve açılışlar yapmak üzere İlimize geldi.  
Sayın Bakanımız, program çerçevesinde önce Burdur Valiliğini ziyaret etti. Burdur Valisi Hasan Sayın KÜRKLÜ, Ak Parti Milletvekili Sayın Bayram  ÖZÇELİK, Belediye Başkanı Sayın Ali Orkun ERCENGİZ, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayın Sait KOCA, MAKÜ Rektörü Sayın Mustafa SAATÇİ, Kurum Başkanımız Sayın Ali Recep NAZLI, Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Sayın Adnan UZUNPINAR, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Koordinatörü Sayın Müge ALTINTAŞ, İl Koordinatörümüz Sayın Selami OKKA ve protokolün diğer üyeleri tarafından karşılanan Sayın Bakanımız, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Valimiz Sayın Hasan KÜRKLÜ’yü makamında ziyaret ettiler.  Ziyaret esnasında Burdurdan Bakanlığımızca alınan toplam proje sayısının 238 olduğunu, bunun 179 tanesinin TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü tarafından alındığını, yapılan bu çalışmaları takip ettiklerini ve memnuniyet duyduklarını söyledi.
 







Sayın Bakanımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü hizmet binasının temel atma töreni ve İl Koordinatörlüğümüz hibe destekleriyle yapılan 7 adet “Süt Hayvancılığı” işletmesinin toplu açılış törenleri için, Valilik ziyaretinden sonra tören alanına teşrif ettiler.

Açılış programı çerçevesinde, ilk konuşmayı; Milletvekilimiz Sayın Bayram ÖZÇELİK yaptı. ÖZÇELİK konuşmasında  “TKDK desteklerinin İlimiz için çok büyük miktarlarda ve önemli fırsatlar olduğunu, bu paraları babanın oğluna dahi vermeyeceğini” dile getirdi.
 Valimiz Sayın Hasan KÜRKLÜ ise et ve süt üretiminde ülkemizde önemli bir üretim potansiyeli olan İlimizin henüz bir marka ürününün olmadığını, bundan sonraki çalışmaların bu yönde olması gerektiğini vurguladı.

Protokol konuşmalarında son olarak kürsüye gelen Bakanımız Sayın M. Mehdi EKER; Burdur’da tarım ve hayvancılıkta çok büyük gelişmeler yaşandığını dile getirdi. "Bu alanda çok büyük yatırımlar yapılıyor. Bizim 10 yılda hükümetlerimiz döneminde Burdur’da 24 bin kayıtlı çiftçiye verdiğimiz toplam karşılıksız nakdi hibe desteği yaklaşık 650 milyon lira. Bunun 423 milyonu hayvancılıkla ilgili. Bu çok önemli bir şeydir. Burdur’lu yetiştirici de bunu muazzam bir şekilde değerlendiriyor” dedi.

Sayın Bakanımız konuşmasının ardından Kurumumuz destekleriyle tamamlanan işletme sahiplerine temsili çeklerini teslim ettiler. Sayın Bakanımız çekleri verirken, hibe tutarının %65 oranında olmasına özellikle vurgu yaparak, Burdur’un bu fırsatları çok iyi değerlendiren bir il olduğunu söyledi. Tören boyunca işletme fotoğraflarına ait barkovizyon gösterisi yapıldı.



         Sayın Bakanımız, daha sonra Bucak ‘ta düzenlenen fidan dağıtımı törenine katıldı, törenin ardından İlimizden ayrıldı.

Daha sonra Valimiz Sayın Hasan KÜRKLÜ, Milletvekilimiz  Sayın Bayram ÖZÇELİK, Kurum Başkanımız Sayın Ali Recep NAZLI,  Proje Hizmetleri Genel Koordinatörümüz Sayın Adnan UZUNPINAR ,  İnsan Kaynakları ve İdari İşler Koordinatörümüz Sayın Müge ALTINTAŞ, İl Koordinatörümüz Sayın Selami OKKA, Kurum uzmanlarımız ve vatandaşların katıldığı  TKDK desteğiyle tamamlanan ve toplu açılışı yapılan işletmelerden biri olan  Agro Kart San Tic. Ltd. Şti’ne ait işletmede bir açılış töreni düzenlendi. Kurum Başkanımız Sayın Ali Recep NAZLI düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yapılan bu tesisin AB standartlarının üzerinde bir tesis olduğunu, 42 ilde Kurumumuz destekleriyle bu özelliklerde birçok tesisin yapıldığını, 42 İl Koordinatörlüğü içerisinde de Burdur İl Koordinatörlüğünün yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Sayın Valimiz, Sayın Vekilimiz ve protokolün diğer üyeleri tarafından açılış kurdelasının kesilmesi ve tesisin gezilmesinin ardından tören sona ermiştir.


Açılış ve törenlerden sonra Kurum Başkanımız Sayın Ali Recep NAZLI ve beraberindeki heyet İl Koordinatörlüğümüzü ziyaret ettiler. Kurum Başkanımız önce İl Koordinatörümüzü makamında ziyaret etti. Daha sonra Kurum  çalışanları ile bir araya geldi. Uzmanlarımızla tek tek tanışan Başkanımız, görüşmede Kurumun bugün geldiği noktayı ve bundan sonraki üstleneceği vizyonu vurguladı. İl Koordinatörlüğümüz ve yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurum Başkanımız ardından vedalaşarak Kurumumuzdan ayrıldı.


    Cimer