Burdur İl Koordinatörlüğü

MİLLETVEKİLİMİZ ÖZÇELİK TKDK İL KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ


Milletvekilimiz Bayram Özçelik 16.09.2014 Salı günü İl Koordinatörü Selami Okka’yı makamında ziyaret etti.


Milletvekili Özçelik ziyarette İl Koordinatörümüze yeni görevinde başarılar dileyerek hayırlı olsun dileklerini iletmiş ayrıca Koordinatörlüğümüz çalışmaları, alınan projeler, önümüzdeki dönemlerde İlimizdeki yatırımların devam etmesi noktasında neler yapılabileceği konuları görüşülmüştür.
 
Koordinatörlük ziyareti esnasında kendisine koordinatörlüğün açılışından bugüne kadar ki geçen sürede yapılan faaliyetler, 9., 10.,11. ve 12. Başvuru Çağrı Dönemlerinde hangi tedbirlerden ne kadarlık bir bütçeyle başvuruların yapıldığı ve projelerin ne aşamada olduğu konusunda İl Koordinatörü Okka tarafından bilgi verilmiştir.
 
Ziyarette Burdur olarak hayvancılıkta ön planda olunduğu ve AB standartlarında yapılan ve hayata geçen projelerin Burdur’un ufkunu daha da geliştireceği ve sadece hayvancılık alanında değil süt işleme, kırsal turizm, çiçekçilik, hindi yetiştiriciliği ile tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kapsamında ziraat alet-ekipman desteklerinin olduğu ve AB standartlarında yeni işletmelerin yapıldığı vurgulandı. IPARD desteklerinde ileriki yıllarda farklı tedbirlerin açılabileceği ve bu alanlarda da Burdur’a yatırımların nasıl çekilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

    Cimer