Burdur İl Koordinatörlüğü

TKDK DESTEĞİ İLE KEMER’E SÜT İŞLEME TESİSİ


Burdur İl Koordinatörlüğü’nde 12. Başvuru Çağrı Dönemi 2. Grup sözleşmeye hak kazananlar ile 05.09.2014 tarihinde imzalar atıldı.



Kurumumuza 12.çağrı döneminde sunulan ve gerekli inceleme ve kontrolleri yapılan projelerden sözleşme imzalamaya hak kazanan 14 yatırımcı ile 05/09/2014 günü Koordinatörlüğümüzde düzenlenen bir törenle sözleşmeler imzalandı.
 
Proje incelemeleri tamamlanan HMO Süt Ürünleri Gıda Yem Sanayi Ve Tic. Ltd. Şti., Veli Coşar, Ali İhsan Koca, Süleyman Demirel, Durmuş Kabak, İsa Kural, Mustafa Salman, Şemsettin Serttaş, Mehmet Kurçak, Zehra Yılmaz, Dilek Çelik, Selami Karakaya, Tahsin Özçelik, Mustafa Kemal Karakaya ile sözleşmeler imzalandı ve projelerin uygulama süreci başladı.
 
TKDK İle Kemer İlçemize Süt İşleme Tesisi Kuruluyor
 
HMO Süt Ürünleri Gıda Yem Sanayi Ve Tic. Ltd. Şti. ile sözleşmesi imzalanan yatırımın toplam değeri TKDK tedbirlerinin en üst limitine yaklaşmıştır. Kemer İlçemize yapılacak olan işleme tesisi ile ilçede üretilen sütümüz işlenecektir. Bu süt işleme tesisi projesinin hayata geçmesi ile yaklaşık 17 kişiye istihdam kapısı açılmış olacak ve hem Kemer İlçe Ekonomisi hem de Burdur Ekonomisi kalkınmış olacaktır.
 
Yatırımlarla ekonomimize katkı sağlamaya devam edeceğiz.
 
  TKDK Burdur İl Koordinatörlüğünde düzenlenen sözleşme töreninde konuşan İl Koordinatörü Okka ; ‘‘ İl Koordinatörlüğümüze 12. Başvuru Çağrı Döneminde toplamda 60 proje teslim edildi. Proje sayısının fazla olması ve inceleme sürecinin de uzun olması nedeniyle sözleşmeler peyderpey imzalanmaktadır.
 
Bugün imzaladığımız sözleşmeler ile Kemer İlçemize AB Standartlarında 1 tane süt işleme tesisi ve Burdur’a 13 tane tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımı kazandırılacaktır.
Projelerin toplam uygun harcama bütçesi 5.646.892,00 TL olup, hibe miktarı ise 2.823.446,00 TL’dir.
Görüldüğü gibi TKDK hibe fonlarıyla sadece Burdur il merkezimize değil ilçelerimize de büyük işleme tesisi kurulmaktadır. Bu tür tesislerin kurulması ile ortalama 17 aileye iş imkanı sağlanacak olup kırsaldan göçü engelleyecek ve ekonomimize katkı sağlayacaktır. ’’ dedi.




    Cimer