Burdur İl Koordinatörlüğü

TKDK’NIN EN BÜYÜK BÜTÇELİ HİBE DESTEĞİ SÜT OFİS’E




Burdur İl Koordinatörlüğü’nde 11. Başvuru Çağrı Dönemi 6. Grup sözleşmeye hak kazananlar ile 04.07.2014 tarihinde imzalar atıldı.




Kurumumuza 11.çağrı döneminde sunulan ve gerekli inceleme ve kontrolleri yapılan projelerden sözleşme imzalamaya hak kazanan 16 yatırımcı ile 04/07/2014 günü Koordinatörlüğümüzde düzenlenen bir törenle sözleşme imzalandı.
 
Proje incelemeleri tamamlanan Kadir Bozova, İbrahim Gürkan, Korkmazlar Hayvancılık, Süt Ofis Gıda Mam. Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Çiğdem Erden, Faruk Karagöz, Selahattin Karatay, Ahmet Önder, Osman Eren, Hüseyin Eroğlu, Mehmet İnce, Cengiz Türel, Ali İhsan Aldemir, İbrahim Kırlı, Şuayip Kılınç, Erdal Sevinç ile sözleşmeleri imzalandı ve proje uygulama süreci başladı.
 
Süt ofis Gıda Mam. Sanayi Ve Ticaret A.Ş. ile sözleşmesi imzalanan yatırımın toplam değeri TKDK tedbirlerinin en üst limiti yani 3 Milyon Avro sınırında gerçekleşmiştir. Söz konusu proje bu denli yüksek bütçesi ile bugüne kadar TKDK hibe destekleri için başvuru yapılan sayılı projeler arasına girmiştir.
 
Yatırımcılara sözleşmeleri TKDK İl Koordinatörü Selami Okka tarafından verildi.
 
  TKDK Burdur İl Koordinatörlüğünde düzenlenen sözleşme töreninde konuşan İl Koordinatörü Okka ; ‘‘ İl Koordinatörlüğümüze 11. Başvuru Çağrı Döneminde toplamda 122 proje teslim edildi. Proje sayısının fazla olması ve inceleme sürecinin de uzun olması nedeniyle sözleşmeler peyderpey imzalanmaktadır.
 
Bugün imzaladığımız sözleşmeler ile Burdur’umuza AB Standartlarında 1 tane süt işleme tesisi (3 Milyon Avro sınırında bütçesi olan bir yatırım), 3 tane süt üreten tarımsal işletme, 1 tane konaklama tesisi, 1 tane pastane ve 10 tane tıbbi aromatik işletmesi yatırımı kazandırılacaktır.
 
Projelerin toplam bütçesi 16.254.185,41 TL olup, hibe miktarı ise 9.015.519,32 TL’ dir. Bu grup sözleşmelerden de anlaşılacağı üzere Kurumumuz birbirinden çok farklı alanlarda ve konularda desteklerde bulunmakta ve İlimize yapılacak yatırımlarla istihdama da katkıda bulunmaktadır.
 
Söz konusu hibe fonlarıyla sadece Burdur’da ikamet eden değil diğer illerde hatta hatta yurtdışında yaşayan ve IPARD hibeleriyle ilgili yatırım düşüncesi olan tüm müteşebbislerimizi İlimizde yatırıma davet ediyor “yatırım
sizden destek bizden “diyorum.’’ dedi.








 


    Cimer