Burdur İl Koordinatörlüğü

TKDK YATIRIMLARI İLE GEÇEN BİR YIL DEĞERLENDİRİLDİ


TKDK YATIRIMLARI İLE GEÇEN BİR YIL DEĞERLENDİRİLDİ 


 
 
Kurumumuzda yeni görevine başlayan TKDK İl Koordinatörü Selami Okka İlimizin yerel basın ve televizyon temsilcileri ile 27.06.2014 Cuma günü saat 10:00 da düzenlenen tanışma kahvaltısında bir araya geldi.
 
Bilindiği gibi IPARD Programının ilk uygulama döneminde deneyim ve kapasitenin aşamalı olarak geliştirilmesi amacıyla 20 ilde 2009 yılından itibaren uygulamalar başlatılmış ve sonrasında ilimizin içinde bulunduğu ikinci faz olarak 22 il daha ilave edilmiş böylece ülkemizde toplam 42 İl Koordinatörlüğü oluşturulmuştur. İl Koordinatörlüğümüz bu kapsamda 2012 yılı şubat ayında resmi olarak faaliyetlerine başlamıştır.
 
Toplantıda konuşan İl Koordinatörü Selami Okka; ‘‘ TKDK olarak bugüne kadar 12 Çağrı Dönemine çıkıldı ve Burdur İl Koordinatörlüğü olarak da ilk kez 9. Başvuru Çağrı Döneminde proje almaya başladık ve şuana kadar 4 proje dönemi geçirmiş bulunmaktayız. 9. 10. 11. ve 12. Başvuru Çağrı Dönemlerinde İl Koordinatörlüğümüzce toplam 225 proje teslim alınmış olup projelerin bir kısmının ödeme aşaması bitmiş, bir kısmı yatırım aşamasında, bir kısmının ise proje inceleme sürecinin devam etmekte olduğunu söyledi.
 
Kabul edilen 225 projenin toplam bütçesinin yaklaşık 120 Milyon TL olduğunu ve bugüne kadar 11.515.487 TL hibenin de başvuru sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını ifade eden İl Koordinatörü OKKA İldeki tüm projelerin genel dağılımının ise 44 adet süt üreten,  9 adet et üreten, 4 adet süt işleme, 4 adet et işleme, 1 adet meyve ve sebzelerin paketlenmesine yönelik yatırım (mantar paketleme), 157 adet tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği ve arıcılık, 1 adet el sanatlarının geliştirilmesi ve 5 adet kırsal turizm faaliyetlerine yönelik yatırım olduğunu söyledi.
 
İl Koordinatörü OKKA; Bugüne kadar özellikle et-süt üretimi ve işleme tesislerinin kurulumu ile ilgili projelerin alındığını ancak söz konusu projelerin yanında İlimizde tekstil, turizm, halı saha, yüzme havuzu, aquapark, mermer işleme, ahşap işleri ve mobilya, süs bitkileri yetiştiriciliği, demircilik, müzik aletleri yapımı, tarhana yapımı, sucuk imalatı, ceviz ezmesi, pekmez yapımı, kapari gibi birbirinden çok farklı konularda da desteklerin olduğunu, bu nedenle Burdur’un sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmek adına bu alanlarda da yatırım yapabilecek müteşebbislere ulaşarak, İlimize yatırım yapılmasına çalışacaklarını ifade etti.














    Cimer