Burdur İl Koordinatörlüğü

TKDK YATIRIMINDA SİNEMA FİLMİ




     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yatırımı sinema sektöründe de kendini gösterdi. Genel olarak tarım ve hayvancılık sektörlerinin tanıtımlarında görmeye aşina olduğumuz TKDK, bu kez sanatsal bir çalışmaya sahne oldu. Burdur İl Koordinatörlüğü'nün IPARD I programı 13. Çağrı döneminde desteklediği yatırımlardan biri olan Hotel Lago Di Salda’da sinema filmi çekildi. Burdur’da çekimi yapılan ve yerel halkın da hünerlerini sergilediği “Ne Çıkarsa Bahtına Gari” isimli filmin bazı sahne çekimleri Yeşilova’da yer alan, kırsal turizm ve rekreasyonel faaliyetler sektörü kapsamında modernizasyonu Burdur İl Koordinatörlüğü tarafından desteklenen Hotel Lago Di Salda’da gerçekleşti.

     2016’da Burdur’un kültürel mekanları ve ören yerlerinde çekimleri başlayan ve Burdur tanıtımına büyük katkı sağlayacak komedi filmi Ne Çıkarsa Bahtına Gari, Burdur Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.  Senarist Avni Avcı’nın eseri Ne Çıkarsa Bahtına Gari filminin yapımcılığını Runo Film, ana sponsorluğunu ise Burdur Ticaret Borsası üstlendi.  
Burdur şiveli komedi filmi Ne Çıkarsa Bahtına Gari filminin kadrosunda ise Yönetmenler Onur Bilgin ve Mustafa Culha, Görüntü Yönetmeni Evren Eren, Sanat Yönetmeni Güneş Özbek ve birçok sinema filminde yer alan değerli oyuncular görev aldı.

      Burdur’da doğal güzellikler açısından sinema filminde yer alacak tüm karelerin bulunduğunu ve şehrin film çekimleri için uygun bir plato olduğunu dile getiren TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, “Şehrimizin tanıtımında önemli bir rol oynayacağını düşündüğüm bu sinema filminde kurum olarak bizim de payımız olmuşsa ne mutlu bize. Gerek yatırımcımızı gerekse set ekibini ayrı ayrı kutlar başarılarının devamını dilerim” dedi.

     12 Mayıs’tan bu yana Burdur sinemalarında gösterimde olan ve Burdurluların yoğun olarak yaşadığı Isparta, Denizli, Antalya, İzmir, Ankara ve İstanbul’da vizyona girmeyi bekleyen  “Ne Çıkarsa Bahtına Gari'' filminde hedef ise 200 bin izleyici kitlesini yakalamak.
















    Cimer