Burdur İl Koordinatörlüğü

TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ BURDUR' DA BULUŞTU




      Tarım ve hayvancılık kenti Burdur, bu unvanın hakkını vermeye çalışan bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Burdur'da bu yıl 3. sü düzenlenen Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı, tarım ve hayvancılık sektörü tarafından ilgiyle takip edildi. GL Platform Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş' le birlikte Vali Şerif Yılmaz, Milletvekilleri Bayram Özçelik ile Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve sivil toplum örgütlerinin liderleri yaptı. 27-30 Nisan tarihleri arasında açık kalan fuar 32 bin metrekarelik Burdur Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlendi. Teke yöresi olması nedeniyle Burdur'un yanı sıra Denizli, Afyonkarahisar, Isparta ve Antalya'yı da kapsayan tarım ve hayvancılık fuarı, sektörel üretimin her aşamasında yer alan firmaları bir araya getirip yeni işbirliklerine de zemin hazırladı. Büyük ve küçükbaş hayvanların sergilendiği fuarda; tarımsal kimya ürünleri, ekolojik ve organik tarım, traktör ve biçerdöver, tarım makineleri, sulama, seracılık, toprak ölçüm sistemleri, zirai ilaçlar, bahçe ekipmanları, gübre ve veterinerlik hizmetlerine yönelik stantlar da ziyaretçilerini ağırladı.





         Fuar, ayrıca düzenlenen yarışmalarla renkli görüntülere de sahne oldu. Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından ilk kez düzenlenen "En Verimli Besi" yarışmasında Teke Yöresinin üstün genetik ve ırk özelliklerine sahip ırkları boy gösterdi. Burdur Köy-Koop. ve Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen 2. Honamlı Keçi ve Teke Güzellik Yarışması da halk tarafından heyecanla izlendi.

         Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörlüğü'nün de katılım gösterdiği fuarda kurum standına ilgi büyük oldu. İl Koordinatörü Mesut Yıldıran' ın fuar boyunca öncülük ettiği TKDK standında Burdur ve çevre illerden gelen yatırımcılara personel tarafından IPARD ve hibelerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Vali Şerif Yılmaz, Milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat ve yönetici kurum standını ziyaret etti. TKDK' nın modern hayvancılığın ve tarıma dayalı sanayinin gelişimine katkı sağlayan ve aynı zamanda AB standartlarında işletmeleri ülkemizin istifadesine sunan bir kurum olduğunu belirten bürokratlar hizmetlerinden dolayı Yıldıran ve personeline teşekkürlerini iletti.


























    Cimer