Burdur İl Koordinatörlüğü

EMİNE ERDOĞAN’DAN BURDURLU KADIN YATIRIMCIMIZA PLAKET




8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen “Bu toprağın kadınları milli tarım ruhuyla buluşuyor” etkinliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çok sayıda milletvekili, bakanlık çalışanları ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen kadınların katılımıyla gerçekleştirildi.
           Etkinlikte ilk olarak yöresel halk oyunlarının sergilenmesinin ardından sahneye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik çıktı. Bakan Çelik yaptığı açılış konuşmasında Anadolu medeniyetinde kadının hep el üstünde tutulduğunu belirterek ‘’Kadına şiddet güçlülüğün değil, suçluluğun göstergesidir.’’ ifadesini kullandı. Çelik, desteklenen çiftçilerin önemli bölümünün kadınların oluşturduğuna dikkat çekerek kadınlara desteklerde pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirtti.
           Etkinlikte Bakan Çelik’in ardından kadın çiftçilere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan konuşmasına; geleceğin teminatı olan Milli Tarım Projesi dolayısıyla, Bakanlığı tebrik ederek başladı. "Milli tarım" ruhunun böylesine anlamlı bir günde kadınlarla buluşturulmasını çok değerli bulduğunu ifade eden Erdoğan; kadınlara verilen desteklerin devam etmesi ve milli tarım projesinin çok önemli olduğunu vurguladı. TKDK hibesi ile kesme çiçek üretimi yapan Burdurlu kadın yatırımcı Mine Bıyıklı’ ya başarılarından ve örnek yatırımından dolayı plaket veren Emine Erdoğan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı ve böyle günlerin, karşı karşıya kalınan sorunların konuşulmasına, yeni hedeflerle yol haritalarının çizilmesine vesile olduğunu dile getirdi.
    Cimer