Burdur İl Koordinatörlüğü

TKDK BURDUR YENİLENEBİLİR ENERJİ ATÖLYE ÇALIŞMASINDA




          TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, EUROSOLAR Türkiye (Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği) tarafından koordine edilen Burdur için %100 yenilenebilir enerjiye geçiş yol haritası atölye çalışmasına katıldı.

          Powering Communities (Toplumların Güçlendirilmesi) Projesi kapsamında 4 ilde Atölye çalışması yapan EUROSOLAR Türkiye; Diyarbakır, Van, Çanakkale’den sonra son çalışmaya Burdur İlinde gerçekleştirdi.

          3-4 Eylül tarihlerinde Serenler Otel’de yapılan çalışmaya, Kamu Kurum Temsilcileri, STK Temsilcileri, Oda Temsilcileri ve Kooperatif Temsilcileri katıldı. Atölye çalışmasında Proje Koordinatörü Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Prof. Dr. Hasan Heperkan, EUROSOLAR Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Çakar, Projenin Danimarka ortağı olan Nordic Folkecenter’dan Proje Uzmanı Leira Gorrano Albizu ve Proje Uzmanı Kardelen Afrodit Adsal sunum gerçekleştirdi. Burdur Paydaşlarının sunumu sırasında TKDK İl Koordinatörü Yıldıran, Kurum ve yenilenebilir enerjiye verilen destekler kapsamında bir sunum gerçekleştirdi. Atölye çalışmasında sunum yapan EUROSOLAR Türkiye ve Nordic Falkecenter uzmanları, TKDK’nın yenilenebilir enerjiye geçişte çok önemli bir partner olduğunu belirttiler.

         Yenilenebilir enerji üretiminin ve kullanımının toplumun katılımıyla (özellikle yerel halk) ve onların sahipliğinde gerçekleştirilmesini amaçlayan proje çalışmasının son günü Kuzköy Kooperatifinin yapmış olduğu güneş enerji tesisi SOLARPARK’a yapılan teknik geziyle son buldu.












    Cimer