Burdur İl Koordinatörlüğü

TKDK BURDUR’DA ET İŞLEME SEKTÖRÜNÜN CANSUYU OLUYOR




          Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koordinatörlüğü tarafından desteklenen yatırımların açılışı devam ediyor.

          24 Mayıs Salı günü TKDK destekleriyle yapılan Taşlıoğlu Entegre Et Tesisinin Açılış Töreni gerçekleştirildi. Açılışa Burdur Valisi Hasan Kürklü, Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, Tefenni Kaymakamı Onur Yeniay, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Servet Olpak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ş. Fırat Erkal, TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Kamu Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

          Törende açılış konuşmasını yapan TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, “TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü olarak bizler, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak yardımlarıyla, hem besicilik, hem de et işleme sektöründe İlimizdeki potansiyeli ortaya çıkarmayı ve bu potansiyelden halkımızı en üst düzeyde yararlandırmayı amaçlamaktayız.

          Bugün yine İlimizin en önemli et işleme tesislerinden biri olacak olan Ayşe Taşlıoğlu’na ait Kesimhane ve Et Parçalama tesisinin açılışı için buradayız. Öncelikle yatırım cesaretini gösterip Kurumumuza başvuran Ayşe Taşlıoğlu Hanımı tebrik ediyor, girişimci ruhlu diğer vatandaşlarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum.
Sıfırdan inşa edilerek işletmeye açılan bu tesisin toplam yatırım tutarı 2.5 milyon TL, hibe tutarı ise yaklaşık 1.3 Milyon TL’dir.  Avrupa standartlarında olan bu tesisin Yeşilova’mıza ve Burdur’umuza kazandırılmasında katkımız olduğu için mutluyuz” dedi.





          Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ş. Fırat Erkal konuşmasında, “Geçtiğimiz süre içerisinde çok kötü şartlarda hayvan kesimleri yapılmaktaydı. Ancak son dönemde yapılan yatırımlar ile Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi Burdur’un en ücra köşelerine kadar güzel tesisler inşa edilmektedir. Hem Bakanlığımızın hem de Bakanlığımıza bağlı TKDK’nın hibe destekleri ile modern tesislere kavuşmaktayız” ifadelerini kullandı.

          Belediye Başkanı Nuri Özbek ise, “İlçemize nu büyük yatırımı gerçekleştiren ve bunda her türlü hizmeti olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

         Burdur Valisi Hasan Kürklü de yaptığı konuşmada, Son dönemde Ülkemizdeki gelişmelerden İlimizinde payını aldığını ve İlçelerimizinde bu paylardan kendilerine düşeni  aldıklarını ifade etti. ”Hayvancılığın merkezi olan Burdur’umuzda günlük 1.000 tona yakın süt üretiyoruz. En büyük eksiğimiz marka eksikliğidir. Bir süt markamız, bir peynir markamız yok. Sütümüz kaliteli ama markamız yok. Bu noktada BAKA ve MAKÜ işbirliği ile önümüzdeki dönemde süt işleme merkezi gibi bir merkez kuracağız. Bu süt işleme merkezinden sonra, İlimize yakışır bir markanın oluşturulması noktasında da çok ciddi çalışmalar yapılacak.

          Bu vesile ile bu güzel yatırımın kazandırılmasında emeği geçen TKDK’ye ve girişimci Ayşe Taşlıoğlu’na teşekkür ediyorum. Kadın girişimci olarak böyle cesaret göstermesi bizleri de son derece mutlu ediyor. İnşallah diğer kadın girişimcilerimize örnek olacağı ümidindeyiz. Kadınlarımız çalışır ve bir şeyler yapmaya gayret gösterdiği müddetçe inşallah sırtımızda yere gelmez diye düşünüyorum” dedi.



















    Cimer