Burdur İl Koordinatörlüğü

TKDK BURDUR’DAN MANTARIN BAŞKENTİNE TEKNİK GEZİ


         

          TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran ve Kurum Uzmanları tarafından, 3 Mart Perşembe günü Antalya Korkuteli ilçesinde bulunan mantar üretim, kompost üretim ve mantar işleme tesislerine teknik gezi düzenlendi.

          IPARD II Dönemi 1. Başvuru Çağrı İlanına çıkılmasıyla birlikte artık, mantarcılık sektörü de TKDK tarafından desteklenmeye başlandı. 28 Mart’ta başlayacak proje kabulleri 22 Nisan’da son bulacağı için TKDK Burdur Personeli de bu sektör hakkındaki bilgilerini arttırmak üzere Korkuteli’ye bir teknik gezi düzenledi.

          Burada Görkem Mantar, Çivril Kompost ve Can Mantar tesisleri ziyaret edilerek, Saman balyalarından Kompost üretimine, Kompost üretiminden Mantar hasadına ve Mantar hasadından market raflarında satışa sunulan Paketli Mantar’a kadar geçen üretim süreçleri hakkında ilgili firma temsilcilerinden ayrıntılı bilgiler alındı.

          Firma gezilerinden sonra Korkuteli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özlem Çağırıcı Armut makamında ziyaret edilerek, sektör hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

          İl Koordinatörü Yıldıran, başta Altınyayla İlçemizdeki mantar üreticileri olmak üzere diğer üreticilerimize, %65 oranındaki hibe tutarlarını kaçırmayarak projelerini hazırlayıp 22 Nisan’a kadar İl Koordinatörlüğüne teslim etmeleri hususunda çağrıda bulundu.










 
    Cimer