Burdur İl Koordinatörlüğü

COĞRAFİ İŞARETLER SEMPOZYUMU




         Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından düzenlenen “Türkiye ve Avrupa Birliği’nde Coğrafi İşaretler ve Burdur İli Deneyimi” konulu sempozyum 16 Aralık Çarşamba günü Veteriner Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

         Sempozyuma Vali Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Koordinatörümüz Selami Okka Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Halil Göker, Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, , sektör temsilcileri, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

         Saydı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını TKDK Burdur İl Koordinatörü Selami Okka yaptı. Selami Okka, ürünlerin ekonomik işlevlerinin artması ve o ürünlerin gelecek nesillere de aktarılmasında coğrafi işaretli olmasının önemli olduğuna vurgu yaparak coğrafi işaretlemenin yerel ürünlerin desteklenmesi ve o ürünün katma değerlerinin yükseltilmesi gibi işlevleri olduğunu da dile getirdi. Okka “Türkiye’de 185 tane coğrafi işaretli ürünümüz bulunurken, İlimizde ise Ceviz Ezmesi ve Burdur Şiş coğrafi işaretli ürünlerimiz arasında yer alıyor. Bizde Kurum olarak Zanaatkarlık ve Yöresel Ürün İşletmeleri sektöründe coğrafi işaretli ürünlere pozitif ayrımcılık yaparak ilave 20 puan veriyoruz. Böylelikle projelerin olası bir sıralanma durumunda coğrafi işaretli ürüne yönelik projeler öne geçmektedir.” şeklinde konuştu.

         Selami Okka, son olarak önümüzdeki günlerde çıkacak olduğumuz IPARD II programının ilk çağrısı kapsamında da programı ve destekleri anlatarak konuşmasını bitirdi.  
Açılış konuşmalarının ardından 1. ve 2. oturumlar icra edildi. Sempozyumun sonunda ise panelistlere Üniversite anmalığı verildi.




    Cimer