Burdur İl Koordinatörlüğü

TKDK 15. ÇAĞRI İLANINA ÇIKTI




        Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 08 Ekim 2015 tarihinde 15. Başvuru Çağrı İlanına çıktı. İlimizde de önemli destekler veren TKDK, İlimizle birlikte 42 ilde faaliyet göstermektedir.

         19 Ekim Pazartesi saat 09:00’da başlayacak olan proje kabulü, 30 Ekim Cuma saat 23:00’da sona erecektir. Konu ile ilgili olarak TKDK Burdur İl Koordinatörü Selami OKKA yaptığı açıklamada,  “15. Çağrı, IPARD I’in son çağrısıdır. Bu çağrıda Süt Üreten Tarımsal İşletmelere % 50 ile % 65 arasında hibe verilecektir. Yine yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığının geliştirilmesine yönelik projelere % 50 hibe verilecektir.” şeklinde konuştu.

         İl Koordinatörü OKKA sözlerinin devamında, “Aklında yatırım fikri olan müteşebbislerimiz IPARD I’in bu son ve önemli fırsatların bulunduğu 15. Çağrı İlanını iyi değerlendirmeleri gerekmektedir. IPARD II’de şartlar değişebileceğinden dolayı bu çağrımız büyük önem arzetmektedir. Bunun için girişimcilerimize, IPARD I’deki önemli avantajları ve fırsatları değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

         42 İlde süt üreten tarımsal işletmelerle ilgili projelere 25 Milyon Euro, diğer sektörler ile ilgili projelere de 12.5 Milyon Euro hibe desteklemesi olacağını belirten İl Koordinatörü OKKA, başvuru şartları ile ilgili detaylı bilginin www.tkdk.gov.tr adresinden öğrenilebileceğini ve proje sunmayı düşünen tüm müteşebbislerimizin Kurumumuzla irtibata geçmelerini ve TKDK Burdur İl Koordinatörlüğüne beklediğini ifade etti.


    Cimer