Burdur İl Koordinatörlüğü

YATIRIMLARIMIZ ÇİÇEK AÇTI!




         12. Çağrı döneminde Burdur İl Koordinatörlüğünce teslim alınan İlimizin kesme çiçekçilik projesi olan Selem Çiçekçilik ilk hasadını yaparken Kurumumuz da faydalanıcımızın bu sevincine ortak oldu.

          TKDK Burdur İl Koordinatörü Selami Okka ve beraberindeki uzmanlar serada incelemelerde bulundular. İl Koordinatörü OKKA burada yaptığı açıklamada, 12. Çağrıda sözleşme imzaladığımız Mine Bıyıklı’nın İlimizin ilk kesme çiçekçilik projesini hayata geçirdiğini belirtti.

           İl Koordinatörü Okka; “Bu projemiz gerek Kurumumuz, gerekse de İlimiz ve Bölgemiz açısından çok önem verdiğimiz bir projeydi. Çünkü kesme çiçekçilik yeni, farklı ve gelişen bir sektör. Faydalanıcımız 2015 yılında üretime geçerek ilk çiçek hasadını yapmaya başladı. Ürünlerini hem Antalya'daki çiçek ihracatçıları aracılığıyla yurt dışında, hem de yurt içi pazarında değerlendirerek Çeltikçi-Bağsaray bölgemizde önemli bir model olmuştur” dedi.

          İl Koordinatörü Okka sözlerinin devamında, “Bölgedeki potansiyel yatırımcılarda bu alanda proje vermeye oldukça istekliler, bu projenin ilk hasadını yapması diğer vatandaşlarımıza da örnek teşkil etmektedir. Eylül – Ekim ayları gibi çıkacağımız IPARD II döneminin ilk çağrısında kesme çiçekçilik sektöründe daha fazla proje almayı planlamaktayız” şeklinde konuştu.



    Cimer