Burdur İl Koordinatörlüğü

TKDK İLE HER ALANA YATIRIM




         13. Çağrı döneminin 2. Proje Değerlendirme ve Seçim Komitesi (PDSK) sonuçları TKDK Merkezi tarafından açıklandı. Buna göre Burdur İl Koordinatörlüğü tarafından incelenip uygun görülen kırsal turizm sektöründen 3, çiçek serası sektöründen 1 adet olmak üzere toplam 4 adet proje ile sözleşme imzalandı.

         TKDK Burdur İl Koordinatörü Selami Okka yaptığı açıklamada, 13. Çağrı döneminde 94 adet projenin Merkeze gönderildiğini, bunlardan 4 adet Kesimhane ve Et İşleme Tesisinin sözleşmelerini geçen haftalarda imzaladıklarını, 76 adet projenin de 2. PDSK’ya girdiğini belirterek, kalan 14 projenin de Temmuz ayında 3. PDSK’ya gireceğini ifade etti.

           İl Koordinatörü Okka; “Sözleşme imzaladığımız projeler;

1. Yeşilova İlçesinden Lago Turizm ve Otelcilik Limited Şirketi’ne ait Kırsal Turizm projesi “Hotel Lago Di Salda”,

2. Ağlasun İlçesinden Bekir Minaz’a ait Kırsal Turizm projesi “Konaklama Tesisi Modernizasyon Projesi”,

3. Altınyayla İlçesinden Samet Karayel’e ait Kırsal Turizm projesi “Altınyayla Gülpınar Hotel ve Dinlenme Tesisi”

4. Çeltikçi İlçesinden Halil Bıyıklı’ya ait Sera projesi “Gökkuşağı Çiçekçilik Kesme Çiçek Serası”dır.

          4 adet yatırımın toplam tutarı 2 Milyon 680 Bin TL’si olup, bunun 1 Milyon 340 Bin TL’si yatırımlar tamamlandığında faydalanıcılara hibe olarak aktarılabilecektir” dedi.

           İl Koordinatörü Okka sözlerinin devamında “Kırsal Turizm sektöründen 3, Kesme Çiçek Sektöründen 1 adet sera yapımı olmak üzere toplam 4 proje ile daha sözleşme imzalıyoruz.

           Bilindiği gibi İlimizde önemli bir hayvancılık potansiyeli mevcuttur. Bu bağlamda da Kurumumuz hayvansal üretim sektöründe çok sayıda projeyi desteklemiştir ve desteklemeye de devam etmektedir.

           Ancak İlimizin kırsal turizm ve kesme çiçekçilik sektöründe de potansiyeli var, bugün sözleşmesini imzaladığımız projelerin faaliyeti ile var olan bu potansiyelin harekete geçmesi noktasında katkı sağlamış olacağız. Bu nedenle söz konusu projeler hem İlimiz hem de Ülkemiz açısından oldukça önem arz etmektedir. 2. Grup projelerden kalan diğer 72 proje sahibi ile de önümüzdeki günlerde sözleşmeleri imzalayacağız” şeklinde konuştu.






    Cimer