Burdur İl Koordinatörlüğü

TKDK’DAN BURDUR HAYVANCILIĞINA BÜYÜK DESTEK!!!





          İlimizde 9. Çağrı döneminden beri faaliyet gösteren TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü, 14. Çağrı dönemini 10 Haziran 2015 Çarşamba günü tamamladı. İl Koordinatörlüğünce, bu çağrı döneminde 35 milyon TL bütçeye sahip, 18 proje kabul edildi.

          TKDK Burdur İl Koordinatörü Selami Okka yaptığı değerlendirmede, 14. Çağrı dönemi IPARD I’in son çağrı dönemi olması nedeniyle sadece süt hayvancılığı ve işleme sanayinde (süt, et, sebze-meyve ve su ürünleri işleme) mevcut işletmelerden makine ekipman projesi alındığını belirtti ve “Toplam 18 adet proje kabul edilmiş olup, projelerimizin 17 tanesi Süt Hayvancılığı, 1 tanesi de Süt Toplama Merkezi projesidir ” dedi.

          İl Koordinatörü Okka sözlerinin devamında; “ 18 adet projenin toplam bütçesi yaklaşık 35 Milyon TL olup, bunun 22.5 Milyon TL’si hibe olarak ödenebilecektir. Şu anda projelerin inceleme ve değerlendirme süreçleri başlamıştır, projelerin onaylanması ve yatırımların tamamlanmasından sonra söz konusu hibeler proje sahiplerine ödenebilecektir ” şeklinde konuştu.

          İl Koordinatörü Okka son olarak “13. Çağrıda incelenen projelerden 4 adedi ile sözleşme imzalanma aşamasına gelindiğini, ayrıca 13. Çağrıdan merkeze gönderilen diğer 90 adet proje için ise önümüzdeki günlerde sözleşme imzalamayı planladıklarını” ifade etti.
 
    Cimer