Burdur İl Koordinatörlüğü

HİBE TKDK’DAN, ÖN FİNANSMAN TARIM KREDİ’DEN


          IPARD hibe fonlarından faydalanacak yatırımcılara ön finansman sağlanması için Kurumumuz tarafından yürütülen “Kırsal Kredi Mekanizması” çalışmaları kapsamında, Kurumumuz ile Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TKKMB) arasında “IPARD Yatırımları Finansman Protokolü” imzalanmıştır.

          Yapılan protokol çerçevesinde önce Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Birliği Müdürü İbrahim Kamil KABALAR, Müdür Yardımcısı Mustafa DOYURUCUOĞLU ve Burdur Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Yılmaz BAYDEMİR, İl Koordinatörümüz Selami OKKA’ya makamında ziyarette bulundular.



          Ziyaret sonrasında İl Koordinatörlüğümüz seminer salonunda düzenlenen toplantıya,  Bölge birliğine bağlı Burdur’daki toplam 27 Tarım Kredi Kooperatifinin Müdürleri iştirak etti. Tarım Kredi Kooperatif Müdürlerine Kurumumuz ve faaliyetleri hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı. Desteklenen sektörler ve hibe miktarlarından bahsedilerek bugüne kadar yatırımı tamamlanan işletmeler ile ödenen tutarlara değinildi.

          İl Koordinatörümüz Selami OKKA yaptığı konuşmada, “Kurumlarımız arasında yapılan bu protokol sonrasında Tarım Kredi Kooperatiflerimiz ile daha fazla işbirliği yapıp, Kooperatiflerimizin yereldeki yapılanmasından faydalanarak kırsal alanda yaşayan potansiyel yatırımcılarımıza daha kolay ulaşma imkanından ve yatırımcılarımıza sağlayacağı finansman gücünden yararlanmak istiyoruz ” dedi. TKDK faydalanıcıları tarafından gerçekleştirilen yatırımların maksimum % 65’i IPARD fonundan karşılandığını belirten OKKA, “ Merkezlerimizin yapmış olduğu protokol ile artık yatırımcılarımız, Kurumumuzun sağlayacağı desteklere ilave olarak Tarım Kredi Kooperatiflerinden sıfır veya indirimli faizle kredi kullanabilecek, kullanılacak kredi üst limiti ise 10 Milyon TL’ye kadar çıkabilecek” dedi.

           Antalya Bölge Birliği Müdürü İbrahim Kamil KABALAR ise, “ IPARD projelerinden faydalanan proje sahiplerinin, yatırımlarının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla tarımsal faaliyetlerinde kullanacağı tarımsal girdilerin de Tarım Kredi Kooperatiflerimizce peşin veya kredili olarak karşılanacağını, Tarımsal girdilerin kredili olarak yatırımcılara % 0 ile % 7,5 arasında faiz oranlarından yararlanabileceğini” ifade etti.





    Cimer