Burdur İl Koordinatörlüğü

İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ OLARAK BURDUR HAYVANCILIK FUARINDAYIZ


          İl Koordinatörlüğümüz, 21-25 Mayıs tarihleri arasında Burdur Fuar alanında düzenlenen Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarında yerini aldı.

          21 Mayıs Dünya Süt Günü Etkinliği Düzenlendi.

          Fuarın açılışı öncesi Burdur Valiliği önünden fuar alanına kadar 21 Mayıs Dünya Süt Günü münasebetiyle yürüyüş düzenlendi. Yapılan Süt Kortejine tüm protokol ve vatandaşlar katıldı.

          Resmi Açılış 21 Mayıs Perşembe Günü Yapıldı

          21-25 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açık kalacak olan  Fuarın resmi açılışı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin ARZU, Burdur Valisi Hasan KÜRKLÜ, Burdur Milletvekilleri Bayram ÖZÇELİK ve Ramazan Kerim ÖZKAN, Garnizon Komutanı Albay Sait KOCA, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ ve diğer protokol üyeleri tarafından birlikte yapıldı.





          Açılışta konuşan Bakan Yardımcımız Kutbettin ARZU, “Ülkemizde süt dendiğinde akla gelen illerden biri olan Burdur’umuzda, süt ve tarımla ilgili bir fuarın açılışını Dünya Süt Gününde yaptığımdan dolayı memnuniyet duyuyorum. Türkiye son 10 yılda çok büyük gelişmeler yaşadı. Bu değişim tarım ve hayvancılığa da yansıdı. Örneğin Burdur’da 110 bin olan hayvan varlığı, 10 yılda 210 bine ulaşmış, yine 144 bin ton olan süt üretimi 350 bin tona ulaştı. Tarımsal ve hayvansal desteklerin yanında faizleri de % 0 yaptık. Ayrıca destekler açısından şanslı illerden birisi olan Burdur’da faaliyette olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koordinatörlüğümüz, 179 projeye %50 ile %65 arasında hibe vermiş, bu projelerin bütçesi yaklaşık 80 Milyon TL’dir ve hibeleri ödenmeye devam etmektedir” şeklinde konuştu.

          Burdur Valisi Hasan KÜRKLÜ ise yaptığı konuşmada, “ Burdur ilimizde hayvancılık son yıllarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın sağlamış olduğu destekler, TKDK’nın sağladığı hibeler ve BAKA’nın sağladığı hibe ve destekler ile büyük bir ivme  kazanmış, bu süreçte yeni ve modern tesisler kurulmuştur” dedi. 







          Kurum Standımız Fuarda Göz Doldurdu

          Fuara ziyarete gelenler, standımıza uğrayarak Kurumumuz ve verdiği destekler hakkında bilgi aldı. 14. Çağrı dönemi ve IPARD II ile ilgili yoğun bir tanıtım gerçekleştirilerek potansiyel yatırımcılar tespit edildi. Yine standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran Sayın Bakan Yardımcımıza, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Kurum Müdürlerimize, Vali Yardımcılarımıza, Kaymakamlarımıza, Siyasi parti temsilcilerine, STK temsilcilerine ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz.







    Cimer