Burdur İl Koordinatörlüğü

İŞLETMELERİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ




          Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen projeler kapsamındaki faydalanıcılarımız ve potansiyel yatırımcılara yönelik “işletmelerin sürdürülebilirliği” eğitimleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Kurumumuz arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, hibe desteği almış veya alacak olan işletmelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması amacıyla, IPARD Programı kapsamında desteklenen, arıcılık ve tıbbi-aromatik bitkilerle ilgili olarak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koordinatörlüğü ile Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İl Koordinatörlüğü seminer salonunda bir eğitim gerçekleştirildi.

          Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe desteği alarak kurulmuş olan işletmelerin 5 yıl süresince faaliyetlerini sürdürmeleri, hem Kurum ile yapılan sözleşme gereği, hem de desteklerin ilgili sektörde planlanan hedeflere ulaşılmasında ekonomiye katkı sağlamaları için çok büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, desteklenen işletmelerin sürdürülebilirliği Kurumumuzca 5 yıl süresince takip edilmektedir.

          Bu amaçla, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Burdur İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Ziraat Mühendisleri Halil Gökdemir, Neşe Sevinç ve Ziraat Teknikeri Ramiz Kılınç, Arıcılık eğitimi ise yine Burdur İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Ziraat Teknikeri Kamil Salan tarafından verilmiştir. Eğitim kapsamında tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, iyi tarım uygulamaları, arıcılık gibi konularda vatandaşlar bilgilendirildi. Program soru-cevap kısmı ile son buldu.


    Cimer